diumenge, 3 de febrer del 2008

Billet d'anada

Hola,

Bitllet d’anada” és el títol de l’activitat de lectura que hem iniciat un grup de segon i un grup de 1r d’ESO a l’hora de català.

Fins ara la lectura era obligatòria: tot l’alumnat llegia el mateix llibre –obligatori- i es feien activitats de comprensió lectora, vocabulari, ... sobre el llibre. Això té uns avantatges: una sola activitat per a tots, fàcil control per part de la professora per saber si l’alumnat es va llegint el llibre o no, ... Però també té uns inconvenients: el llibre no agrada a tots per igual, la lectura es converteix en una obligació.

Amb l’objectiu d’aconseguir el gaudi en la lectura i, seguint experiències d’altres centres, aquest segon trimestre hem iniciat una nova experiència que en síntesi és la següent:

- L’hora de biblioteca es fa a la biblioteca del centre.

- Cada alumne/a escull el llibre que vol, l’agafa en préstec, i el llegeix fins allà on el llibre li demana.

- Això vol dir que, si un llibre no agrada es pot retornar sense acabar-lo de llegir i cercar un nou llibre.

- Com a treball només cal emplenar una senzilla fitxa d’un quadernet amb les dades bàsiques del llibre: Títol, autor, editorial, què ha cridat l’atenció a l’hora d’agafar-lo. Un cop llegit, i abans de retornar-lo cal dir fins a quina pàgina s’ha arribat i si el llibre el recomanaríem o no, a qui i perquè.

En un altre moment us explicaré el perquè del títol “Bitllet d’anada”.

Ara vull convidar a l’alumnat que participa en l’experiència a que us expliqui en aquest bloc les seves experiències amb els llibres.

Pilar López

2 comentaris:

Mª José Sogas ha dit...

Tengo que decir que la experiencia está siendo muy positiva.
Os animo a hacer la prueba.

Billet d'anada ha dit...

La meva opinió en la forma que estem fent això de poder agafar qualsevol llibre de la biblioteca per poder-ho llegir, sense fer cap fitxa de deures, i quan acabem el llibre poder explicar-ho és molt útil perquè em sembla que és la forma que persones com nosaltres que de vegades passem de la lectura, ja podem llegir de veritat.

Aquesta és la manera que ens ha dit que fessin la Pilar, i a mi em sembla que està molt bé.

De: Melany Pérez Huerta